Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

...Daily Face Cleaning Routine...

        Σήμερα θα σας μιλήσω για τον τρόπο που καθαρίζω κάθε πρωί και κάθε βράδυ το πρόσωπό μου! Το δέρμα μου είναι λιπαρό με εμφανή, κόκκινα σπυράκια ακμής που με ταλαιπωρούν χρόνια τώρα, από το 2007 :-(... !Ααααχ! Πονεμένη ιστορία! έχω δοκιμάσει τα πάντα , από φαρμακευτικά μέχρι καλλυντικά και home made καθαριστικά προσώπου! Νομίζω όμως , ότι τον τελευταίο μήνα βρήκα τον ιδανικό συνδυασμό για να νοιώθω κάθε φορά στο πρόσωπο μου τη φρεσκάδα της καθαριότητας! Γι'αυτό αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας στο σημερινό blog post μου και να βοηθήσω πολλές από εσάς!!! Let's begin....



Αρχικά θα σας αποκαλύψω το ωραίο, γεμάτο ακμή προσωπάκι μου.... Μικρά  κόκκινα, εκνευριστικά σπυράκια κάνουν τη βόλτα τους καθημερινά στο πρόσωπό μου! Που θα μου πάνε???? Θα τα αντιμετωπίσω! Όλες οι συμβουλές σας καλοδεχούμενες!








8.70 e /400ml

Μόλις, λοιπόν σηκωθώ το πρωί και λίγο πριν πέσω για ύπνο το βράδυ, πρώτο μέλημά μου είναι να πλύνω το πρόσωπό μου πολύ καλά με χλιαρό νερό και το υγρό σαπουνάκι της LA ROCHE POSAY της σειράς EFFACLAR! Χωρίς καμία έντονη μυρωδιά που να είναι ενοχλητική, πολύ απαλό με το δέρμα μου, χωρίς να το ξεραίνει και να έχω την αίσθηση του τραβήγματος και το σημαντικότερο...... αφαιρεί κάθε ίχνος μακιγιάζ καθαρίζοντας σε βάθος! Νιώθεις τους πόρους σου πραγματικά καθαρούς!







*****Να σημειώσω ότι σε περίπτωση που έχω βαφτεί πριν τον βραδινό μου καθαρισμό, περνάω πρώτα με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ ένα γαλάκτωμα καθαρισμού,, ώστε να αφαιρέσω το περισσότερο μεικ απ και συνεχίζω με το σαπουνάκι! Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ DAILY ESSENTIALS από την JOHNSON'S!Αρκετά λιπαρή σύνθεση, αφήνοντας βαρύ το πρόσωπο, γεγονός που απαιτεί ξέβγαλμα με νερό και ίσως λίγο υγρό καθαριστικό σαπούνι! Δεν είναι πολύ ευχαριστημένο το δέρμα μου από το γαλάκτωμα καθαρισμού της Johnson's γι'αυτό και θέλω να δοκιμάσω κάποιο άλλο ή να αρχίσω να χρησιμοποιώ μαντιλάκια καθαρισμού! Εσείς τί μου προτείνετε????







22 euro /200ml

Σειρά έχει η λοσιόν! Σε λίγο βαμβάκι, μια μικρή ποσότητα από την CLARIFYING LOTION της σειράς anti-blemish solutions της CLINIQUE (αφού πρώτα ανακινήσω καλά το μπουκάλι γιατί περιέχει διάφορες πούδρες που απορροφούν τη λιπαρότητα,όπως μπορείτε να δείτε στον πάτο του μπουκαλιού), μαζί με 3 σταγόνες TEA TREE OIL από το THE BODY SHOP είναι ο,τι πρέπει για να νοιώσω στην επιδερμίδα μου αυτή την αίσθηση της καθαριότητας κ της φρεσκάδας! Αίσθηση παρόμοια με αυτή που έχουμε όταν βάζουμε στο δέρμα μας οινόπνευμα! Δεν ξηραίνει την επιδερμίδα μου και πραγματικά έχω την αίσθηση της....απολύμανσης!!!!



Ελπίζω να σας φάνηκε ενδιαφέρον το θεματάκι σήμερα!!! Θα τα πούμε στο επόμενο BLOG POST! Smouts!!!!
















5 σχόλια:

  1. ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ μη πάρεις μαντηλάκια!
    Πρώτον με την τριβή θα γέμισεις περισσότερα σπυράκια και δεύτερον στην ουσία δεν ξεβαφούν, μόνο τα πάνω πάνω!

    Ωστόσο, απόψη μου βέβαια, δεν είμαι γιατρός, αλλά δεν χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα;

    Ένα καλό καθαριστικό που να βγάζει και το μακιγιάζ, μια ενυδατική και μια τοπική κρέμα ή λοσιόν για τα σπυράκια αρκεί.

    Νιώθω ότι βαραίνεις το πρόσωπό σου και δε θα μπορεί να τα απορροφήσει όλα αυτά.

    Πάντα στα λέω με επιφύλαξη αυτά γιατί κάθε δέρμα είναι διαφορετικό απλώς δέκα χρόνια τώρα σε δερματολόγους κτλ μου συνέστησαν όσο δυνατόν λιγότερα να βάζω.

    α! Την έχω δοκιμάσει σε δείγμα αυτή της La roche posay που μου είπες, πολύ καλή και όντως έχει αποτελέσματα απλώς πλέον βγάζω μόνο τα γνωστά σπυράκια της περίοδου και έχω ησυχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαχαχαχα!!! ΟΧΙΙΙΙΙ μαντηλάκια, λοιπόν! Έχεις δίκιο! Μπορεί να γεμίσω περισσότερα σπυράκια! Το σκέφτηκα κι εγώ! Απλά έχω την αίσθηση ότι μόνο με το καθαριστικό δεν καθαρίζει πολύ καλά το δέρμα μου!
      Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου, καθώς οι πολυετείς εμπειρία σου πιστεύω θα βοηθήσει! Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. Παλιότερα νόμιζα ότι με το γαλάκτωμα δεν καθαρίζει καλά το πρόσωπο αλλά είναι μέχρι να βρεις το κατάλληλο. Σίγουρα πάντως τα καθαριστικά είναι καλύτερα από τα γαλακτώματα. Απλώς μην ξεχνάς ενυδατική πάντα και αν έχεις πολλά σπυράκια βάζε κρέμουλα τοπικά.

      Άσχετο, έχεις πάει καθόλου σε δερματολόγο; Για να μη σε πάρω στο λαιμό μου επισκέψου κάποιον αν θες και αν θεωρείς ότι χρειάζεται.

      Διαγραφή
    3. Ααααχ έχω πάει σε πολλούς δερματολόγους! Και το πρόβλημα παραμένει! Αυτή την περίοδο πηγαίνω σε μια δερματολόγο που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με peeling και λέιζερ....! Για να δούμε!
      Θα κουβεντιάσω μαζί της τις συμβουλές σου!
      Σ´ευχαριστω πολύ για... τα φώτα σου!!!!

      Διαγραφή
    4. Χημικό peeling;;; Μια φορά έκανα και νομίζω άλλαξα δερματολόγο χιχι... Πάντως στη φωτογραφία που έχεις πιο πάνω δεν φαίνεται τόσο άσχημα το δέρμα σου, έχω δει πολύ χειρότερα... Υπομονή και θα φτιάξει!!!

      Τίποτα βρε σιγά, για αυτό είμαστε εδώ να ανταλλάσουμε απόψεις, ελπίζω να βοηθήσω και να μη σε πάρω τελικά στο λαιμό μου!!!

      Καλή συνέχεια!!!

      Διαγραφή