Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

...It's Mani Time....




Γεια σας και πάλι, κορίτσια!!! Σήμερα ασχολήθηκα με το μανικιούρ και σκέφτηκα να σας δείξω τον τόπο με τον οποίο κάνω το προσωπικό μου μανικιούρ για να πάρετε ιδέες και να δώσετε συμβουλές!


STEP BY STEP




ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Αρχικά τοποθετώ σε ένα μπολ μια βρεγμένη πετσετούλα και το τοποθετώ στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί λίγο και στη συνέχεια τυλίγω με αυτή τα δάχτυλά μου για 10 λεπτά! Στη συνέχεια απλώνω ενυδατική χεριών και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε νύχι κάνοντας απαλό μασάζ!









ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ : Με το ειδικό μεταλλικό εργαλείο ή ξυλάκι σπρώχνω απαλά τα πετσάκια προς τα κάτω προσέχοντας να μη γρατζουνίσω το νύχι μου και με το πενσάκι αφαιρώ τυχόν παρανυχίδες καθαρίζοντας έτσι το νύχι μου από τυχόν νεκρό δέρμα (αυτό είναι καλύτερα εμφανές σε στεγνά νύχια, οπότε και το χρώμα του δέρματος σε εκείνο το σημείο είναι λευκό και όχι ροζ)







ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Ήρθε η ώρα να δώσουμε σχήμα στα νύχια με μια χάρτινη λίμα (πιο φιλική με το νύχι, καλύτερη από τη μεταλλική). ο πιο καλαίσθητο σχήμα νυχιών είναι το εξής: όχι πολύ κοντά, όχι πολύ μακριά, όχι πολύ στρογγυλά, όχι πολύ τετραγωνισμένα. Για να αποκτήσουν τα νύχια σας το κατάλληλο σχήμα ακολουθήστε τη φυσική καμπύλη του δαχτύλου σας. Έτσι τα νύχια θα αποκτήσουν το φυσικό τους σχήμα και δε θα φαίνονται ξένα πάνω στο ίδιο τους το χέρι. Καθώς λιμάρετε η φορά της λίμας θα πρέπει να έχει πάντα την ίδια φορά! Έτσι δε τραυματίζεται το νύχι και δε κινδυνεύει να σπάσει ή να ξεφλουδίσει. Μία φορά το μήνα χρησιμοποιώ και κάποιο buffer για να λειάνω και στη συνέχεια να γυαλίσω την επιφάνεια του φυσικού νυχιού μου)











ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ :  Χρησιμοποιώ ένα διεισδυτικό σκληρυντικό το οποίο απορροφάται αμέσως από το νύχι αφήνοντάς το στεγνό και λειτουργεί ...εκ των έσω! Συγκεκριμένα είμαι ενθουσιασμένη με το  MAVALA SCIENTIFIC για γερά και δυνατά νύχια (η τιμή του λίγο τσουχτερή, στα 10e)! Είναι το τρίτο μπουκαλάκι που αγοράζω και έχει βοηθήσει απίστευτα στο να μη σπάνε τα νύχια μου! Σας το προτείνω!









ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Αφού στεγνώσει και απορροφηθεί το σκληρυντικό ήρθε η ώρα για τη βάση! Πριν απλώσω το base coat σε καθαρά νύχια μουσκεύω λίγο βαμβάκι με ασετόν ή ξύδι, περνάω το μουσκεμένο βαμβάκι από τα νύχια ένα ένα απαλά κι αφήνω  να στεγνώσει φυσικά. Αυτό θα απομακρύνει κάθε ίχνος σκόνης ή λιπαρότητας και έτσι διατηρεί περισσότερο το βερνίκι στα νύχια! Η βάση που χρησιμοποιώ αυτόν το καιρό είναι μια βάση με κερατίνη από την TOMMY G...













BHMA EKTO:Αφού στεγνώνει καλά η βάση ήρθε η ώρα να απλώσω το αγαπημένο μου βερνίκι!  Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε λεπτές στρώσεις μανό. Απλώστε με το βουρτσάκι πρώτα στη μέση του νυχιού, μετά δεξιά και μετά αριστερά. Μόλις στεγνώσει η πρώτη στρώση, επαναλάβετε τη δεύτερη με τον ίδιο τρόπο.









ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: Τop Coat!!! Για μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα ένα καλό top coat είναι απαραίτητο! Το λατρεμένο SECHE VITE dry fast top coat (12e) είναι το αγαπημένο μου αυτή την εποχή καθώς και το CALCIUM GEL από την MANICARE (7e) απογειώνουν τη διάρκεια του χρώματος στα νύχια μου ενώ στεγνώνουν πολύ γρήγορα!




Εσείς τί χρησιμοποιείτε για το μανικιούρ σας?????




   Θα τα πούμε στο επόμενο post... Μέχρι τότε φιλιά πολλά!!!!


6 σχόλια:

  1. Γεια σου beauty blogger! Είμαι η Βίκυ και είδα το blog σου στο greekbeautybloggers και έγινα μέλος. Ρίξε και σύ μια ματιά στο δικό μου αν θέλεις
    www.vickymarple.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σ'εσένα beauty blogger! Σ'ευχαριστώ πολύ για την εγγραφή! Από τώρα είμαι κι εγώ μέλος στο δικό σου Blog! Κουκλίστικο, πολύ καλή δουλειά! Και απ'ότι βλέπω έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και με τη βοήθειά σας θα βελτιώνομαι! Φιλάκια και...θα τα λέμε!

      Διαγραφή
  2. πολύ ωραίο το blog σου..αν θες ρίξε μια ματιά και στο δικό μου..
    www.alldaybeautiful.blogspot.gr
    facebook:alldaybeautiful

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ και καλώς ήρθες...! Πολύ όμορφο το blog σου και με πολλές καλές ιδέες!

      Διαγραφή